KIKÄRTSPASTA
Den här rätten är en vardagsfavorit och ett perfekt sätt att få både barn och vuxna att fatta storheten med kikärter.
4 personer
600 g spaghetti
1 pkt rimmat stekfläsk i småbitar
6 tunt skivade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 burk kikärter, avrunna och sköljda
1 strimlad purjolök
salt
massor av svartpeppar, gärna grovmalen
litet socker
riven parmesan
Koka spaghettin. Fräs samtidigt fläsk och vitlök i olja tills allt är litet lagom knaprigt. Tillsätt kikärterna, som ska stekas tills de fått en riktigt fin färg - då blir de sega, nötiga och underbara. Tillsätt purjon, som också får stekas tills den är litet lagom gyllene. Krydda.
Servera med mycket riven parmesan och en tomatsallad.
Den här rätten är en vardagsfavorit och ett perfekt sätt att få både barn och vuxna att fatta storheten med kikärter.
4 personer
600 g spaghetti
1 pkt rimmat stekfläsk i småbitar
6 tunt skivade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 burk kikärter, avrunna och sköljda
1 strimlad purjolök
salt
massor av svartpeppar, gärna grovmalen
litet socker
riven parmesan
Koka spaghettin. Fräs samtidigt fläsk och vitlök i olja tills allt är litet lagom knaprigt. Tillsätt kikärterna, som ska stekas tills de fått en riktigt fin färg - då blir de sega, nötiga och underbara. Tillsätt purjon, som också får stekas tills den är litet lagom gyllene. Krydda.
Servera med mycket riven parmesan och en tomatsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar