onsdag 25 mars 2015

Kikärtspasta

KIKÄRTSPASTA

Den här rätten är en vardagsfavorit och ett perfekt sätt att få både barn och vuxna att fatta storheten med kikärter.

4 personer

600 g spaghetti
1 pkt rimmat stekfläsk i småbitar
6 tunt skivade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 burk kikärter, avrunna och sköljda
1 strimlad purjolök
salt
massor av svartpeppar, gärna grovmalen
litet socker
riven parmesan


Koka spaghettin. Fräs samtidigt fläsk och vitlök i olja tills allt är litet lagom knaprigt. Tillsätt kikärterna, som ska stekas tills de fått en riktigt fin färg - då blir de sega, nötiga och underbara. Tillsätt purjon, som också får stekas tills den är litet lagom gyllene. Krydda.

Servera med mycket riven parmesan och en tomatsallad.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar