onsdag 25 mars 2015

Fransk lantsoppa

FRANSK LANTSOPPA

6 personer

500 g färsk skinka eller färskt bogfläsk
3 gula lökar
3 morötter
1 paprika
olja eller margarin till stekning
1 msk curry, gärna orientalisk
2 dl ris
1 l köttbuljong
5 - 6 dl mjölk
2 msk soya
1 äggula
1½ dl vispgrädde
hackad persilja


Skär köttet i strimlor. Skala lök och morot och halvera, kärna ur och strimla paprikan. Hacka lök och morötter. Hetta upp olja eller matfett i en soppgryta och bryn snabbt köttet under omrörning. Strö över curry, rör om och dra kastrullen av plattan. Blanda i hackad lök, ris och buljong och sätt tillbaka på plattan. Häll i mjölken, koka upp och sjud 15 minuter. Lägg i morot och paprika och smaka av med soya. Sjud under lock ca 5 minuter.

Rör ihop äggula och grädde, vispa ned i soppan och hetta upp. Dra kastrullen av plattan och servera, strödd med persilja och med gott bröd till.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar