DEN FATTIGES BOUILLABAISSE
6 personer
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 - 2 purjolökar
ca 1 kg potatis
olivolja
1 tsk stötta fänkålsfrön
1½ msk rivet apelsinskal
2 kuvert saffran
2 dl torrt vitt vin
ca 1½ l grönsaksbuljong
5 - 6 små tomater
Tillbehör (om du vill):
3 - 4 dl kesella
4 - 5 vitlöksklyftor
2 msk pressad citron
salt, peppar
2 tsk finrivet citronskal
Skala och hacka lök och vitlök och skiva purjolöken. Skala potatisen och skär i klyftor. Värm olivoljan i en soppgryta och fräs lök, vitlök och potatisklyftor i grytan med stötta fänkålsfrön. Tillsätt apelsinskal och saffran och häll över vin och grönsaksbuljong. Lägg i tomaterna. Koka upp och låt koka tills potatisen har blivit mjuk.
Tillbehör: Klicka ned kesella i en mindre skål, pressa i vitlök och citronsaft och rör om. Salta, peppra och tillsätt det rivna citronskalet. Rör om noga och servera som små klickar i soppan.
6 personer
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 - 2 purjolökar
ca 1 kg potatis
olivolja
1 tsk stötta fänkålsfrön
1½ msk rivet apelsinskal
2 kuvert saffran
2 dl torrt vitt vin
ca 1½ l grönsaksbuljong
5 - 6 små tomater
Tillbehör (om du vill):
3 - 4 dl kesella
4 - 5 vitlöksklyftor
2 msk pressad citron
salt, peppar
2 tsk finrivet citronskal
Skala och hacka lök och vitlök och skiva purjolöken. Skala potatisen och skär i klyftor. Värm olivoljan i en soppgryta och fräs lök, vitlök och potatisklyftor i grytan med stötta fänkålsfrön. Tillsätt apelsinskal och saffran och häll över vin och grönsaksbuljong. Lägg i tomaterna. Koka upp och låt koka tills potatisen har blivit mjuk.
Tillbehör: Klicka ned kesella i en mindre skål, pressa i vitlök och citronsaft och rör om. Salta, peppra och tillsätt det rivna citronskalet. Rör om noga och servera som små klickar i soppan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar