FRANSK JORDGUBBSSYLT
Marinerade jordgubbar:
300 g mogna små jordgubbar
1 dl vatten
100 g socker
2 msk pressad citronsaft
Skölj och ansa jordgubbarna. Koka upp vattnet med socker och citronsaft och tillsätt jordgubbarna. Låt dem sjuda med ca 15 minuter, låt dem svalna och sedan rinna av i en sil. Dessa bär ska användas till sylten nedan, tillsammans med färska jordgubbar.
Jordgubbssylt:
200 g jordgubbar
160 g socker
2 msk pressad citronsaft
Skölj och ansa jordgubbarna. Lägg dem i en kastrull och låt koka upp försiktigt under omrörning. Skumma ordentligt och koka tills bären blir transparenta och ytan börjar bli litet geléaktig. Häll sylten i en skål och vänd försiktigt ned de avrunna marinerade jordgubbarna. Låt kallna och servera med t ex frasiga pannkakor och vispad grädde, eller med sockerkaka och vispad grädde som en tårta.
Marinerade jordgubbar:
300 g mogna små jordgubbar
1 dl vatten
100 g socker
2 msk pressad citronsaft
Skölj och ansa jordgubbarna. Koka upp vattnet med socker och citronsaft och tillsätt jordgubbarna. Låt dem sjuda med ca 15 minuter, låt dem svalna och sedan rinna av i en sil. Dessa bär ska användas till sylten nedan, tillsammans med färska jordgubbar.
Jordgubbssylt:
200 g jordgubbar
160 g socker
2 msk pressad citronsaft
Skölj och ansa jordgubbarna. Lägg dem i en kastrull och låt koka upp försiktigt under omrörning. Skumma ordentligt och koka tills bären blir transparenta och ytan börjar bli litet geléaktig. Häll sylten i en skål och vänd försiktigt ned de avrunna marinerade jordgubbarna. Låt kallna och servera med t ex frasiga pannkakor och vispad grädde, eller med sockerkaka och vispad grädde som en tårta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar