DEN GODASTE SENAPSPANERADE STRÖMMINGEN
2 portioner
Ca 200 g strömmingsfiléer
1 ägg
½ dl mild senap
½ dl vispgrädde
salt
½ dl grovt rågmjöl
½ dl vetekli
en klick smör eller margarin att steka i
Blanda ägg, senap och grädde i en skål. Tillsätt salt och lägg i strömmingsfiléerna. Låt marinera i kylen, helst över natten, men ett par timmar fungerar utmärkt. Blanda rågmjöl och vetekli på en tallrik. Lyft upp strömmingen och vik den med skinnsidan utåt, doppa i mjölblandningen och stek i matfett på båda sidor. Servera med dill och kokt färskpotatis.
Från "Sommarkalas" av Hannu Sarenström
2 portioner
Ca 200 g strömmingsfiléer
1 ägg
½ dl mild senap
½ dl vispgrädde
salt
½ dl grovt rågmjöl
½ dl vetekli
en klick smör eller margarin att steka i
Blanda ägg, senap och grädde i en skål. Tillsätt salt och lägg i strömmingsfiléerna. Låt marinera i kylen, helst över natten, men ett par timmar fungerar utmärkt. Blanda rågmjöl och vetekli på en tallrik. Lyft upp strömmingen och vik den med skinnsidan utåt, doppa i mjölblandningen och stek i matfett på båda sidor. Servera med dill och kokt färskpotatis.
Från "Sommarkalas" av Hannu Sarenström
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar