lördag 21 mars 2015

Ciderbräserad kotlett med äpple och steklök

CIDERBRÄSERAD KOTLETT MED ÄPPLE
OCH STEKLÖK

4 portioner

250 g röd eller gul steklök
600 g fläskkotlett, benfri och skivad
2 msk smör eller margarin
salt, peppar
2 dl äppelcider, helst torr
1 dl matlagningsgrädde
2 tsk maizena
2 äpplen, gärna Ingrid Marie
150 g sockerärter


Skala lökarna. Bryn kött och lök i matfettet och krydda med salt och peppar. Häll på cidern och koka sakta under lock 7 - 8 minuter. Lyft upp kött och lök och lägg det på en tallrik som täcks med folie. Häll matlagningsgrädden i pannan och låt det koka ihop några minuter. Red av med maizena utrört i litet vatten. Smaka av såsen med salt och peppar.

Kärna ur och tärna äpplena. Dela sockerärterna på längden. Lägg kött, lök, äpplen och sockerärter i såsen och koka upp. Servera med rostade rotfrukter eller potatispuré.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar