BÖN- OCH MANDELDIP
Dippa eller använd som mättande smörgåspålägg.
4 personer
1 burk vita bönor
1 - 2 vitlöksklyftor
1 - 2 msk olja, gärna olivolja
½ citron
ca 1 dl naturell yoghurt
50 g skalad mandel
rostade mandelflagor till garnering
Kör bönorna i mixer med vitlök, olja, citronsaft, yoghurt och skalad mandel till en grovhackad dip. Späd ev med litet ljummet vatten. Häll upp i en skål, garnera med rostade mandelflagor och servera med grönsaksstavar.
Dippa eller använd som mättande smörgåspålägg.
4 personer
1 burk vita bönor
1 - 2 vitlöksklyftor
1 - 2 msk olja, gärna olivolja
½ citron
ca 1 dl naturell yoghurt
50 g skalad mandel
rostade mandelflagor till garnering
Kör bönorna i mixer med vitlök, olja, citronsaft, yoghurt och skalad mandel till en grovhackad dip. Späd ev med litet ljummet vatten. Häll upp i en skål, garnera med rostade mandelflagor och servera med grönsaksstavar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar