INGEFÄRSPÄRON MED KRYDDKESELLA
4 portioner
4 dl vatten
1 dl socker
saft av 1 citron
2 cm skalad, skivad, färsk ingefära
1 kanelstång
4 fasta päron
Garnering:
kanelstång
Koka upp vattnet med socker, citronsaft, ingefära och kanelstång. Skala päronen men låt stjälkarna vara kvar. Jämna till bottnen så att päronen kan stå upp vid serveringen. Lägg ned dem i lagen och låt sjuda under lock ca 15 minuter. Vänd frukten efter halva tiden - känn med sticka att de är mjuka men inte mosiga. Låt kallna i lagen.
Servera med 125 g citruskesella blandad med ½ tsk malen kanel och 1 krm nymalen kardemumma.
4 portioner
4 dl vatten
1 dl socker
saft av 1 citron
2 cm skalad, skivad, färsk ingefära
1 kanelstång
4 fasta päron
Garnering:
kanelstång
Koka upp vattnet med socker, citronsaft, ingefära och kanelstång. Skala päronen men låt stjälkarna vara kvar. Jämna till bottnen så att päronen kan stå upp vid serveringen. Lägg ned dem i lagen och låt sjuda under lock ca 15 minuter. Vänd frukten efter halva tiden - känn med sticka att de är mjuka men inte mosiga. Låt kallna i lagen.
Servera med 125 g citruskesella blandad med ½ tsk malen kanel och 1 krm nymalen kardemumma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar