BROCCOLI MED VITLÖK, CHILI OCH VITT VIN
Servera gärna med grillad fisk och skeda litet av spadet över fisken. Passar även utmärkt att slänga ned och veva runt i nykokt pasta.
4 portioner
1 broccolistånd, ca 250 g
½ msk olja
1 röd, fint skivad chili
4 fint skivade vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
salt
Dela broccolin i buketter och fräs dem i olja på medelhög värme i en stekpanna några sekunder. Tillsätt chili, vitlök och vin och låt koka in, ca 3 minuter. Broccolin ska fortfarande vara spänstig. Smaka av med salt.
Servera gärna med grillad fisk och skeda litet av spadet över fisken. Passar även utmärkt att slänga ned och veva runt i nykokt pasta.
4 portioner
1 broccolistånd, ca 250 g
½ msk olja
1 röd, fint skivad chili
4 fint skivade vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
salt
Dela broccolin i buketter och fräs dem i olja på medelhög värme i en stekpanna några sekunder. Tillsätt chili, vitlök och vin och låt koka in, ca 3 minuter. Broccolin ska fortfarande vara spänstig. Smaka av med salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar