TORSKFILÉ EXPO
4 personer
600 g torskfiléer
2 - 3 medelstora gula lökar
½ dl tomatsås
mjölk
vetemjöl
ströbröd
salt
vitpeppar
smör eller margarin till stekning
persilja till garnering
Vänd filéerna i en blandning av vetemjöl, ströbröd och salt och stek dem på vanligt sätt. Lägg upp fisken på serveringsfat och gör följande sås: Hacka lökarna. Fräs dem i matfett. När löken fått vacker gulbrun färg, häll på tomatsås och mjölk till lagom mängd. Rör om väl hela tiden och avsmaka såsen med salt och vitpeppar. Slå såsen het över den stekta fisken och garnera med hackad persilja.
4 personer
600 g torskfiléer
2 - 3 medelstora gula lökar
½ dl tomatsås
mjölk
vetemjöl
ströbröd
salt
vitpeppar
smör eller margarin till stekning
persilja till garnering
Vänd filéerna i en blandning av vetemjöl, ströbröd och salt och stek dem på vanligt sätt. Lägg upp fisken på serveringsfat och gör följande sås: Hacka lökarna. Fräs dem i matfett. När löken fått vacker gulbrun färg, häll på tomatsås och mjölk till lagom mängd. Rör om väl hela tiden och avsmaka såsen med salt och vitpeppar. Slå såsen het över den stekta fisken och garnera med hackad persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar