SOPPA MED LÖK, TOMAT, PAPRIKA
OCH POTATIS
Denna goda och billiga soppa är en vegetarisk vardagssoppa inspirerad av det ungerska köket. Det blir en bra middag med smörgås och pålägg av något slag.
4 personer
3 gula lökar
1 grön paprika
2 msk smör eller margarin
1 burk tomater, 400 g
5 potatisar
2 buljongtärningar
vitpeppar
8 dl vatten
Skala och hacka löken och hacka paprikan. Skala och skär potatisen i tärningar. Fräs lök- och paprikahack i matfett i en stekgryta. Tillsätt tomater, potatis, buljongtärningar och litet peppar och späd med vattnet. Koka under lock ca 20 minuter.
När allt är mjukkokt, vispa soppan med en stålvisp. Smaka ev av med mer salt och strö i mer färska paprikatärningar.
Servera med smörgås.
OCH POTATIS
Denna goda och billiga soppa är en vegetarisk vardagssoppa inspirerad av det ungerska köket. Det blir en bra middag med smörgås och pålägg av något slag.
4 personer
3 gula lökar
1 grön paprika
2 msk smör eller margarin
1 burk tomater, 400 g
5 potatisar
2 buljongtärningar
vitpeppar
8 dl vatten
Skala och hacka löken och hacka paprikan. Skala och skär potatisen i tärningar. Fräs lök- och paprikahack i matfett i en stekgryta. Tillsätt tomater, potatis, buljongtärningar och litet peppar och späd med vattnet. Koka under lock ca 20 minuter.
När allt är mjukkokt, vispa soppan med en stålvisp. Smaka ev av med mer salt och strö i mer färska paprikatärningar.
Servera med smörgås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar