lördag 20 december 2014

Skärgårdslax

SKÄRGÅRDSLAX

4 portioner

4 skivor färsk eller djupfryst lax, ca 600 g
smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sås:
½ dl finstrimlad purjolök
2 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
1 dl fiskbuljong
3 dl vispgrädde
½ dl finhackad dill
1 msk pressad citron
salt


Tina laxen.

Börja med såsen. Fräs purjolöken i matfett i en kastrull, rör i mjölet och späd med buljong. Tillsätt grädden och låt såsen koka ihop ca 5 minuter. Smaksätt med dill, citron och salt.

Stek laxen i matfett i en stekpanna eller grilla i grillpanna, ca 4 minuter/sida. Krydda med salt och peppar.

Servera fisken med såsen, citron, kokt potatis och en sallad.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar