SKÄRGÅRDSLAX
4 portioner
4 skivor färsk eller djupfryst lax, ca 600 g
smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sås:
½ dl finstrimlad purjolök
2 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
1 dl fiskbuljong
3 dl vispgrädde
½ dl finhackad dill
1 msk pressad citron
salt
Tina laxen.
Börja med såsen. Fräs purjolöken i matfett i en kastrull, rör i mjölet och späd med buljong. Tillsätt grädden och låt såsen koka ihop ca 5 minuter. Smaksätt med dill, citron och salt.
Stek laxen i matfett i en stekpanna eller grilla i grillpanna, ca 4 minuter/sida. Krydda med salt och peppar.
Servera fisken med såsen, citron, kokt potatis och en sallad.
4 portioner
4 skivor färsk eller djupfryst lax, ca 600 g
smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sås:
½ dl finstrimlad purjolök
2 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
1 dl fiskbuljong
3 dl vispgrädde
½ dl finhackad dill
1 msk pressad citron
salt
Tina laxen.
Börja med såsen. Fräs purjolöken i matfett i en kastrull, rör i mjölet och späd med buljong. Tillsätt grädden och låt såsen koka ihop ca 5 minuter. Smaksätt med dill, citron och salt.
Stek laxen i matfett i en stekpanna eller grilla i grillpanna, ca 4 minuter/sida. Krydda med salt och peppar.
Servera fisken med såsen, citron, kokt potatis och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar