BIFF MED VINBÄRSSÅS
4 portioner
4 skivor ryggbiff, ca 600 g
smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl vispgrädde
2 msk vinbärsgelé
1 tsk kinesisk soya
ev 1 dl färska eller frysta röda vinbär
Stek köttet i matfett i en stekpanna 1½ - 2 minuter/sida. Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet. Häll grädden i pannan och låt den koka ihop ca 2 minuter. Smaksätt med vinbärsgelé och soya. Lägg köttet i såsen och värm.
Servera med klyftpotatis och t ex broccoli. Garnera gärna med hela vinbär.
4 portioner
4 skivor ryggbiff, ca 600 g
smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl vispgrädde
2 msk vinbärsgelé
1 tsk kinesisk soya
ev 1 dl färska eller frysta röda vinbär
Stek köttet i matfett i en stekpanna 1½ - 2 minuter/sida. Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet. Häll grädden i pannan och låt den koka ihop ca 2 minuter. Smaksätt med vinbärsgelé och soya. Lägg köttet i såsen och värm.
Servera med klyftpotatis och t ex broccoli. Garnera gärna med hela vinbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar