NATURENS FESTSOPPA
4 portioner
4 dl förvällda och hackade bladgrönsaker,
gärna djupfrysta, t ex nässlor eller spenat
(ca 400 g)
3 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
1 l köttbuljong
2 dl vispgrädde
ev 2 msk klippt gräslök
4 hårdkokta ägg
Tina de djupfrysta grönsakerna. Smält matfettet i en kastrull, tillsätt mjölet och rör om och späd med buljongen, litet i taget. Låt koka ca 4 minuter. Häll i grädden och lägg i de hackade bladgrönsakerna. Koka upp och smaksätt ev soppan med gräslök.
Servera med ägghalvor och bröd.
4 portioner
4 dl förvällda och hackade bladgrönsaker,
gärna djupfrysta, t ex nässlor eller spenat
(ca 400 g)
3 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
1 l köttbuljong
2 dl vispgrädde
ev 2 msk klippt gräslök
4 hårdkokta ägg
Tina de djupfrysta grönsakerna. Smält matfettet i en kastrull, tillsätt mjölet och rör om och späd med buljongen, litet i taget. Låt koka ca 4 minuter. Häll i grädden och lägg i de hackade bladgrönsakerna. Koka upp och smaksätt ev soppan med gräslök.
Servera med ägghalvor och bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar