MUSSELFISK
4 portioner
400 g djupfryst torskfilé
1 liten burk musslor i vatten
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk + musselspad
salt, peppar
½ pkt djupfryst dill
eller ½ knippa färsk
1 dl riven ost
Sätt ugnen på 225 grader.
Tina fisken så mycket att den går att skära i skivor. Fräs matfettet och rör ned mjölet. Späd med mjölk och musselspad och låt koka 3 - 5 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt, peppar och dill. Blanda ned musslorna. Lägg fiskskivorna i en smord, ugnssäker form. Krydda med salt och peppar och häll stuvningen över fisken. Strö över riven ost och grädda i ugnen ca 35 minuter.
4 portioner
400 g djupfryst torskfilé
1 liten burk musslor i vatten
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk + musselspad
salt, peppar
½ pkt djupfryst dill
eller ½ knippa färsk
1 dl riven ost
Sätt ugnen på 225 grader.
Tina fisken så mycket att den går att skära i skivor. Fräs matfettet och rör ned mjölet. Späd med mjölk och musselspad och låt koka 3 - 5 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt, peppar och dill. Blanda ned musslorna. Lägg fiskskivorna i en smord, ugnssäker form. Krydda med salt och peppar och häll stuvningen över fisken. Strö över riven ost och grädda i ugnen ca 35 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar