MATROSGRYTA
8 portioner
1 kg benfritt oxkött
ca 20 smålökar
3 msk smör eller margarin
1½ tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
4 dl crème fraîche
16 stora råskalade potatisar
2 msk kinesisk soya
Skär köttet i smala strimlor. Skala löken. Bryn kött och lök lätt i matfett i en stekgryta. Salta och peppra och häll i crème fraîche. Skär potatisen i ganska tjocka skivor och lägg dem i grytan. Häll på soya och låt koka under lock på svag värme ca 30 minuter eller tills köttet känns mört och potatisen är mjuk.
8 portioner
1 kg benfritt oxkött
ca 20 smålökar
3 msk smör eller margarin
1½ tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
4 dl crème fraîche
16 stora råskalade potatisar
2 msk kinesisk soya
Skär köttet i smala strimlor. Skala löken. Bryn kött och lök lätt i matfett i en stekgryta. Salta och peppra och häll i crème fraîche. Skär potatisen i ganska tjocka skivor och lägg dem i grytan. Häll på soya och låt koka under lock på svag värme ca 30 minuter eller tills köttet känns mört och potatisen är mjuk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar