lördag 27 december 2014

Kerstins festsill

KERSTINS FESTSILL

6 - 8 portioner

1 kg orensad sill eller strömming
eller 600 g rensad
1 tsk salt
3 msk riven pepparrot
1 dl finhackad dill
2 dl crème fraîche
½ dl tomatpuré
eller 2 msk ljus fransk senap
3 msk ströbröd
smör eller margarin till formen


Sätt ugnen på 225 grader.

Rensa fisken och ta bort ryggbenet. Klipp bort ryggfenan, skölj och låt rinna av. Lägg fisken med köttsidan upp och strö över saltet samt fördela pepparroten och dillen ovanpå. Rulla ihop och lägg tätt i en väl smord, ugnssäker form.

Blanda crème fraîche med tomatpuré eller senap och häll blandningen över fisken. Strö över ströbrödet och grädda i ugn ca 30 minuter.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar