lördag 27 december 2014

Fläskfilé i het currysås

FLÄSKFILÉ I HET CURRYSÅS

4 portioner

400 g fläskfilé, skuren i skivor
2 skivade gula lökar
2 rivna äpplen
2 skivade bananer
1 - 2 msk curry
4 vitlöksklyftor
3 msk olja
2 msk kinesisk soya
2 msk mango chutney
2 dl vatten + 1 buljongtärning
1 dl vispgrädde


Fräs löken lätt i olja tillsammans med curry och pressad vitlök. OBS! Såsen ska vara ganska stark, så minst 1 msk curry behövs - frukten dövar också en del av kryddsmaken.

Tillsätt äpple, bananer, soya, mango chutney och buljong och låt det småputtra under lock ca 10 minuter. Bryn köttet, tillsätt det till såsen och låt koka 3 - 4 minuter. Slå i vispgrädden och smaka av.

Servera med kokt ris och mer mango chutney.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar