GRATINERAD GLASS
4 portioner
1 pkt hela djupfrysta jordgubbar, ca 225 g
1 pkt gräddvaniljglass, ca ½ l
Sås:
2 dl vispgrädde
½ dl florsocker
2 äggulor
Halvtina jordgubbarna. Sätt ugnen på 300 grader.
Vispa grädden och rör i florsocker och äggulor. Skär glassen i 2 cm tjocka skivor och lägg i botten på ugnssäkra portionsformar eller i en stor ugnssäker form. Lägg jordgubbarna ovanpå och häll över såsen. Gratinera i övre delen i ugnen ca 1 minut så att såsen får färg, men glassen inte smälter. Servera genast!
4 portioner
1 pkt hela djupfrysta jordgubbar, ca 225 g
1 pkt gräddvaniljglass, ca ½ l
Sås:
2 dl vispgrädde
½ dl florsocker
2 äggulor
Halvtina jordgubbarna. Sätt ugnen på 300 grader.
Vispa grädden och rör i florsocker och äggulor. Skär glassen i 2 cm tjocka skivor och lägg i botten på ugnssäkra portionsformar eller i en stor ugnssäker form. Lägg jordgubbarna ovanpå och häll över såsen. Gratinera i övre delen i ugnen ca 1 minut så att såsen får färg, men glassen inte smälter. Servera genast!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar