FLÄSKSTEK MED ANANAS OCH SENAP
4 - 5 portioner
Ca 1 kg fläskkarré eller färsk skinka
eller ca 750 g benfritt kött
1 tsk salt
2 krm ingefära
litet vitpeppar
1 burk krossad ananas, ca 375 g
1 dl senap
Lägg köttet på stekgaller i långpanna. Används skinkstek ska svålen skäras bort. Krydda med salt, peppar och ingefära. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i den köttigaste delen. Sätt in i 175 graders ugnsvärme i mitten av ugnen.
Koka under tiden ihop ananas och senap till en simmig sås. Bred en del över köttet när termometern visar ca 77 grader. Fortsätt steka tills termometern visar 80 - 85 grader. Ungefärlig stektid är närmare 2 timmar. Skär köttet i skivor och servera med resten av såsen, kokt potatis och en grönsallad eller t ex kokt purjolök eller morötter.
4 - 5 portioner
Ca 1 kg fläskkarré eller färsk skinka
eller ca 750 g benfritt kött
1 tsk salt
2 krm ingefära
litet vitpeppar
1 burk krossad ananas, ca 375 g
1 dl senap
Lägg köttet på stekgaller i långpanna. Används skinkstek ska svålen skäras bort. Krydda med salt, peppar och ingefära. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i den köttigaste delen. Sätt in i 175 graders ugnsvärme i mitten av ugnen.
Koka under tiden ihop ananas och senap till en simmig sås. Bred en del över köttet när termometern visar ca 77 grader. Fortsätt steka tills termometern visar 80 - 85 grader. Ungefärlig stektid är närmare 2 timmar. Skär köttet i skivor och servera med resten av såsen, kokt potatis och en grönsallad eller t ex kokt purjolök eller morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar