lördag 27 december 2014

4 såser till köttfärs

4 såser till köttfärs


TIMJANSÅS MED MORÖTTER

4 portioner

4 dl mjölk
2 msk mjukt smör eller margarin
2 msk vetemjöl
½ tsk salt
! krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 liten morot


Koka upp mjölken i en kastrull. Rör ihop matfett och mjöl, vispa ned det i mjölken och låt koka 3 minuter. Tillsätt salt, peppar och timjan.

Skala sedan moroten, riv den fint på rivjärn och rör ned den i såsen. Därefter ska såsen koka upp.


OSTSÅS

4 portioner

2 dl crème fraîche
2 dl riven lagrad ost
½ krm svartpeppar


Koka upp crème fraîche i en kastrull, tillsätt osten och rör om tills den smält. Smaksätt med svartpeppar.


OLIVSÅS

4 portioner

½ dl skivade oliver
2 dl gräddfil
1 krm svartpeppar


Rör ned de skivade oliverna i gräddfilen och smaksätt med svartpeppar.


ÄDELOSTSÅS

4 portioner

2 dl vispgrädde
50 g ädelost
peppar


Ta ur köttbullarna eller färsbiffarna ur pannan. Häll i grädden och smula ned ädelosten. Rör om medan osten smälter och smaka sedan av såsen med litet peppar.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar