4 såser till köttfärs
TIMJANSÅS MED MORÖTTER
4 portioner
4 dl mjölk
2 msk mjukt smör eller margarin
2 msk vetemjöl
½ tsk salt
! krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 liten morot
Koka upp mjölken i en kastrull. Rör ihop matfett och mjöl, vispa ned det i mjölken och låt koka 3 minuter. Tillsätt salt, peppar och timjan.
Skala sedan moroten, riv den fint på rivjärn och rör ned den i såsen. Därefter ska såsen koka upp.
OSTSÅS
4 portioner
2 dl crème fraîche
2 dl riven lagrad ost
½ krm svartpeppar
Koka upp crème fraîche i en kastrull, tillsätt osten och rör om tills den smält. Smaksätt med svartpeppar.
OLIVSÅS
4 portioner
½ dl skivade oliver
2 dl gräddfil
1 krm svartpeppar
Rör ned de skivade oliverna i gräddfilen och smaksätt med svartpeppar.
ÄDELOSTSÅS
4 portioner
2 dl vispgrädde
50 g ädelost
peppar
Ta ur köttbullarna eller färsbiffarna ur pannan. Häll i grädden och smula ned ädelosten. Rör om medan osten smälter och smaka sedan av såsen med litet peppar.
TIMJANSÅS MED MORÖTTER
4 portioner
4 dl mjölk
2 msk mjukt smör eller margarin
2 msk vetemjöl
½ tsk salt
! krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 liten morot
Koka upp mjölken i en kastrull. Rör ihop matfett och mjöl, vispa ned det i mjölken och låt koka 3 minuter. Tillsätt salt, peppar och timjan.
Skala sedan moroten, riv den fint på rivjärn och rör ned den i såsen. Därefter ska såsen koka upp.
OSTSÅS
4 portioner
2 dl crème fraîche
2 dl riven lagrad ost
½ krm svartpeppar
Koka upp crème fraîche i en kastrull, tillsätt osten och rör om tills den smält. Smaksätt med svartpeppar.
OLIVSÅS
4 portioner
½ dl skivade oliver
2 dl gräddfil
1 krm svartpeppar
Rör ned de skivade oliverna i gräddfilen och smaksätt med svartpeppar.
ÄDELOSTSÅS
4 portioner
2 dl vispgrädde
50 g ädelost
peppar
Ta ur köttbullarna eller färsbiffarna ur pannan. Häll i grädden och smula ned ädelosten. Rör om medan osten smälter och smaka sedan av såsen med litet peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar