OMELETT MED KANTARELLER
OCH VÄSTERBOTTENOST
2 - 4 portioner
Omelett:
6 ägg
4 msk crème fraîche
Fyllning:
2 - 3 dl svamp, färsk eller torkad
och blötlagd (finns även fryst att
köpa)
smör eller margarin
ev 1 liten gul lök
ca 1 dl crème fraîche
1 dl riven västerbottenost
salt, peppar
persilja
Sätt ugnen på 200 grader. Fräs färsk eller torkad blötlagd svamp i matfett, gärna tillsammans med litet hackad gul lök. Häll på ca 1 dl crème fraîche och låt det hela koka ihop ett par minuter.
Vispa under tiden ihop äggen med crème fraîche. Slå detta i en stekpanna med litet matfett och ge det någon minut att stelna. Slå på kantarellblandningen och strö över osten. Krydda med salt och nymald svartpeppar och ställ in hela omeletten i ugnen 10 minuter eller tills den stelnat och fått fin färg. Toppa med finhackad persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar