KYCKLINGGRYTA MED ROSMARIN
Litet vinbärssaft och några enbär förstärker den rika, mustiga smaken. En favoritgryta!
4 portioner
8 kycklinglårfiléer
2 msk smör eller margarin
1 purjolök
2 dl crème fraîche
½ dl koncentrerad svart vinbärssaft
1 tärning kycklingbuljong
10 enbär
1 kvist rosmarin
10 champinjoner
1 dl röda vinbär eller lingon
Servering:
kokt ris eller pressad potatis
Bryn kycklingen i hälften av matfettet i en tjockbottnad gryta. Ansa, skiva och skölj purjolöken. Rör ned den i grytan tillsammans med crème fraîche, saft och buljongtärning. Krossa och lägg i enbär och rosmarin och låt grytan puttra ca 20 minuter.
Ansa och skär champinjonerna i skivor och bryn dem i resten av matfettet. Toppa grytan med svamp och vinbär inför serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar