KRUSBÄRSKOMPOTT
Gräddmjölk, alltså vispgrädde och mjölk som blandats, är mycket gott till bärkompott.
4 portioner
600 g krusbär, röda eller gröna
1 vaniljstång
1½ dl vatten
ca 1 dl socker
½ tsk stött kardemumma
1 - 2 tsk potatismjöl
Till servering:
gräddmjölk
Snoppa krusbären och halvera dem. Dela vaniljstången på längden. Lägg krusbären med vaniljstång, 1½ dl vatten, socker och kardemumma i en kastrull. Låt koka upp och sjud 3 - 6 minuter tills krusbären är nätt och jämnt mjuka. Rör ut potatismjölet i litet kallt vatten och häll det i kompotten under omrörning. Låt svalna. Servera kompotten med gräddmjölk.
Söta lagom! Som hos de flesta bär varierar sötman på krusbären. Tillsätt därför ev mer socker mot slutet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar