fredag 3 oktober 2014

Krusbärskompott

KRUSBÄRSKOMPOTT

Gräddmjölk, alltså vispgrädde och mjölk som blandats, är mycket gott till bärkompott.

4 portioner

600 g krusbär, röda eller gröna
1 vaniljstång
1½ dl vatten
ca 1 dl socker
½ tsk stött kardemumma
1 - 2 tsk potatismjöl

Till servering:
gräddmjölk


Snoppa krusbären och halvera dem. Dela vaniljstången på längden. Lägg krusbären med vaniljstång, 1½ dl vatten, socker och kardemumma i en kastrull. Låt koka upp och sjud 3 - 6 minuter tills krusbären är nätt och jämnt mjuka. Rör ut potatismjölet i litet kallt vatten och häll det i kompotten under omrörning. Låt svalna. Servera kompotten med gräddmjölk.

Söta lagom! Som hos de flesta bär varierar sötman på krusbären. Tillsätt därför ev mer socker mot slutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar