torsdag 2 oktober 2014

Kantarellfylld lövbiff

KANTARELLFYLLD LÖVBIFF

Vinbärsgelé och svamp i gräddig sås - nu tar vi vara på höstens alla ljuvliga smaker.

4 portioner

4 stora lövbiffar
200 g kantareller eller annan svamp
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
2 msk smör eller margarin
2 dl matlagningsgrädde

Sås:
2 dl köttbuljong av ½ tärning
1 msk svartvinbärsgelé
mörk såsredning

Servering:
skivad, råstekt potatis
grönsaker


Ansa och dela kantarellerna om de är stora. Hacka basilikabladen. Skala och finhacka vitlöken. Fräs svamp och vitlök i litet av smöret. Tillsätt litet grädde och all basilika. Klicka litet svampröra på lövbiffarna. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Stek ruladerna i resten av smöret tills de fått fin färg och är genomstekta. Ta bort tandpetarna.

Sås: Blanda resten av svampröran med resten av grädden, buljong och vinbärsgelé. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt redning enligt anvisning på förpackningen. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar