KANTARELLFYLLD LÖVBIFF
Vinbärsgelé och svamp i gräddig sås - nu tar vi vara på höstens alla ljuvliga smaker.
4 portioner
4 stora lövbiffar
200 g kantareller eller annan svamp
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
2 msk smör eller margarin
2 dl matlagningsgrädde
Sås:
2 dl köttbuljong av ½ tärning
1 msk svartvinbärsgelé
mörk såsredning
Servering:
skivad, råstekt potatis
grönsaker
Ansa och dela kantarellerna om de är stora. Hacka basilikabladen. Skala och finhacka vitlöken. Fräs svamp och vitlök i litet av smöret. Tillsätt litet grädde och all basilika. Klicka litet svampröra på lövbiffarna. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Stek ruladerna i resten av smöret tills de fått fin färg och är genomstekta. Ta bort tandpetarna.
Sås: Blanda resten av svampröran med resten av grädden, buljong och vinbärsgelé. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt redning enligt anvisning på förpackningen. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar