PÄRONPARFAIT
Päronen måste vara riktigt mogna och saftiga för att parfaiten ska få den där rika, mättade päronsmaken. Och allra godast blir det med varm chokladsås.
4 portioner
2 små päron
1 tsk citronsaft
3 dl vispgrädde
4 äggulor
1½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
ev 1 msk Xanté (päronkonjak)
Sås:
150 g mörk choklad
1½ dl matlagningsgrädde
Garnering:
flagad mandel
Skala, kärna ur och finhacka päronen. Droppa över citronsaft. Vispa grädden och vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vänd varsamt ned grädde, päron och konjak i äggsmeten. Häll blandningen i en vattensköljd sockerkaksform. Låt stå i frysen minst 6 timmar, gärna över natten.
Sås: Hacka chokladen. Värm grädden i en kastrull. Dra kastrullen från värmen, tillsätt chokladen och rör tills den har smält.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar