söndag 5 oktober 2014

Fikon- och plommonmarmelad

FIKON- OCH PLOMMONMARMELAD
MED OSTSTAVAR

3 burkar marmelad

400 g fikon
3 mellanstora plommon
1 tsk citronskal + citronjuice
½ tsk finriven ingefära
200 g socker
½ dl vatten

någon god ost skuren i stavar


Klyfta fikonen och dela klyftorna på mitten för lagom stora bitar. Skär plommonen i kvartar. Riv skal från citronen och pressa litet juice. Blanda ihop allt i en tjockbottnad kastrull tillsammans med finriven ingefära. Låt frukten koka upp och koka sedan på medelvärme ca 15 minuter tills frukten har kokat sönder en aning.

Gör marmeladtestet: Häll en klick marmelad på en iskall tallrik och dra med skeden igenom. Om marmeladen inte flyter ihop är den klar. Häll upp i väl rengjorda burkar. Servera marmeladen med oststavar och kex.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar