SENAPSGRATINERAD CHORIZOMACKA
En fräsch tomatsallad är gott på de senapsgratinerade chorizomackorna.
4 personer
4 skivor formfranska
3 kokta potatisar
1 het chorizo
1 gul lök
1 msk rapsolja
2 msk grov dijonsenap
100 g riven gratängost
Tomatröra:
2 plommontomater
1 liten gul paprika
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
10 blad färsk basilika
1 kvist persilja
ca 2 msk olivolja
salt och peppar
Rosta brödskivorna och lägg på bakpapper på en plåt. Sätt ugnen på 225 grader.
Skär potatisen och korven i små tärningar. Hacka löken. Hetta upp rapsoljan i en stekpanna och stek potatis, korv och lök tills de får litet färg. Ta pannan från värmen och blanda ned senapen. Fördela blandningen på brödskivorna och strö gratängosten över. Sätt in i ugnen 6 - 7 minuter.
Tomatröra: Dela tomaterna i klyftor och skär bort kärnhus och skinn med en vass kniv. Skär köttet i små kuber. Tärna paprikan, hacka lök och vitlök och finhacka basilika och persilja. Blanda allt. Fördela på bröden och ringla olivolja över. Krydda med salt och peppar och servera genast.
Från Allers nr 42/14
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar