torsdag 2 oktober 2014

Baconfilé med cidersås

BACONFILÉ MED CIDERSÅS

Kalasgott! Bryn filéerna och gör såsen en dag i förväg. Sedan kan filéerna steka klart i ugnen tillsammans med potatisen.

4 portioner

1 kg potatis
2 krm paprikapulver
2 msk rapsolja
4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin
1 äpple
140 g bacon i skivor

Sås:
2 dl steksky
½ tärning grönsaksbuljong
3 dl äppelcider
2 msk vetemjöl
1 dl crème fraîche
1 tsk kinesisk soya
1 msk senap
1 krm malen ingefära

Servering:
kokta grönsaker
gelé


Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg den på en bakpappersklädd plåt, krydda med salt och peppar och strö över paprika. Droppa över olja och stek mitt i ugnen ca 20 minuter.

Bryn filéerna i matfett ca 5 minuter. Salta och peppra. Vispa ur pannan med 2 dl vatten och spara detta till såsen. Kärna ur och skiva äpplet, lägg en skiva på varje filé och vira om med 1 - 2 skivor bacon. Se till att skarven hamnar på undersidan. Lägg filéerna på ett ugnssäkert fat.

Samla potatisen på ena plåthalvan och ställ kycklingfatet bredvid, gärna på en bit folie. Tillaga mitt i ugnen tills filéerna når 70 graders innertemperatur (det tar ca 12 minuter).

Vispa samman ingredienserna till såsen och låt koka upp under omrörning. Sjud 5 minuter och smaka av med salt och peppar.


Från "Hemmets nya bjudrätter" ur Hemmets Veckotidning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar