ZABAIONEGRATINERAD FRUKT
Zabaione är en verkligt läcker italiensk dessertsås. Vi har ersatt det vanliga marsalavinet med ett halvtorrt vitt vin och smaksatt det med apelsin.
4 portioner
1 mango
2 kiwifrukter
125 g färska eller frysta björnbär,
tinade
3 äggulor
1 dl socker
1 dl halvtorrt vitt vin
½ dl pressad apelsinsaft
3 msk flagad mandel
Skala mangon och kiwifrukterna. Skär mangon i tunna klyftor och kiwin i skivor. Fördela frukten och bären på fyra ugnssäkra tallrikar eller i portionsformar.
Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda ned vin och apelsinsaft och häll det i en kastrull. Värm på svag värme under vispning tills såsen tjocknar. Blanda ned 2 msk mandelspån. Häll såsen över frukten och strö över resten av mandeln.
Gratinera i övre delen av ugnen i 250 - 275° ca 5 minuter eller tills ytan fått litet färg. Servera desserten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid på spisen ca 5 minuter
Tid i ugnen ca 5 minuter
Zabaione är en verkligt läcker italiensk dessertsås. Vi har ersatt det vanliga marsalavinet med ett halvtorrt vitt vin och smaksatt det med apelsin.
4 portioner
1 mango
2 kiwifrukter
125 g färska eller frysta björnbär,
tinade
3 äggulor
1 dl socker
1 dl halvtorrt vitt vin
½ dl pressad apelsinsaft
3 msk flagad mandel
Skala mangon och kiwifrukterna. Skär mangon i tunna klyftor och kiwin i skivor. Fördela frukten och bären på fyra ugnssäkra tallrikar eller i portionsformar.
Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda ned vin och apelsinsaft och häll det i en kastrull. Värm på svag värme under vispning tills såsen tjocknar. Blanda ned 2 msk mandelspån. Häll såsen över frukten och strö över resten av mandeln.
Gratinera i övre delen av ugnen i 250 - 275° ca 5 minuter eller tills ytan fått litet färg. Servera desserten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid på spisen ca 5 minuter
Tid i ugnen ca 5 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar