måndag 5 maj 2014

Purjolök med piff

PURJOLÖK MED PIFF

Purjon är verkligt användbar i köket. Koka bitarna lagom mjuka och servera dem med pikant äggsås och knaperstekt bacon.

4 portioner

3 - 4 purjolökar
vatten, salt
4 ägg
1½ dl vispgrädde
1 dl hackad persilja
1 msk senap
1 - 2 tsk fransk senap
2 krm salt
1 krm svartpeppar
4 skivor bacon


Skölj purjolöken väl och skär den i 15 cm långa bitar. Koka purjolöken i saltat vatten tills den är mjuk, 10 - 15 minuter. Låt den rinna av väl och håll den varm.

Hårdkoka äggen och hacka dem. Blanda ägg, grädde, persilja och senap och värm såsen i en kastrull. Smaka av med salt och peppar. Knaperstek baconskivorna i varm stekpanna och klipp dem i bitar.

Lägg purjolöken i en form eller på ett serveringsfat. Häll den varma äggsåsen över och strö över baconbitarna. Servera purjolöken.

Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid på spisen 15 - 30 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar