VITKÅLSSALLAD
Vitkål innehåller mycket vitaminer och få kalorier. Man kan lätt blanda en sallad av strimlad vitkål och majonnäs eller gräddfil. Gott och billigt tillbehör till t ex kassler, skinka eller korv.
4 portioner
½ vitkålshuvud
1 dl majonnäs eller gräddfil
½ tsk mejram
1 krm cayennepeppar
1 msk tomatpuré
½ tsk salt
2 msk finklippt persilja
Tips:
Särskilt spröd och fin blir vitkålen om
den får ligga i kallt vatten ca 1 timme
innan den strimlas.
Skölj och ansa vitkålen. Ta bort stocken. Strimla vitkålen mycket fint.
Rör samman majonnäs eller gräddfil, mejram, cayennepeppar, tomatpuré och salt. Häll såsen över vitkålsstrimlorna. Strö över finklippt persilja och ev litet mer kryddor. Blanda salladen.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter.
Vitkål innehåller mycket vitaminer och få kalorier. Man kan lätt blanda en sallad av strimlad vitkål och majonnäs eller gräddfil. Gott och billigt tillbehör till t ex kassler, skinka eller korv.
4 portioner
½ vitkålshuvud
1 dl majonnäs eller gräddfil
½ tsk mejram
1 krm cayennepeppar
1 msk tomatpuré
½ tsk salt
2 msk finklippt persilja
Tips:
Särskilt spröd och fin blir vitkålen om
den får ligga i kallt vatten ca 1 timme
innan den strimlas.
Skölj och ansa vitkålen. Ta bort stocken. Strimla vitkålen mycket fint.
Rör samman majonnäs eller gräddfil, mejram, cayennepeppar, tomatpuré och salt. Häll såsen över vitkålsstrimlorna. Strö över finklippt persilja och ev litet mer kryddor. Blanda salladen.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar