MOCKAFUDGE
Hemlagad fudge kan bli en bra gå-bort-present. Vira in bitarna i papper och lägg dem i en trevlig burk. Det här receptet är tillägnat mina körkompisar i kvartetten Fudge, som tävlar i Karlstad idag ...
Ca 30 bitar
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1½ msk kakao
2 dl vispgrädde
50 g smör eller margarin
2 tsk snabbkaffe
1 msk hett vatten
1 dl skållad, hackad mandel
Blanda socker, vaniljsocker, kakao, grädde och matfett i en kastrull. Låt massan koka tills du kan göra kulprovet (häll kallt vatten i ett glas och droppa i litet av massan, när massan kan formas till en mjuk kula är den klar), ca 20 - 25 minuter. Rör om då och då under kokningen. Blanda ned snabbkaffet upplöst i 1 msk hett vatten. Rör massan kraftigt tills den svalnat och tjocknat.
Blanda ned mandeln och häll upp fudgen i en lätt oljad, fyrkantig form, ca 15 x 20 cm. Låt fudgen stelna och skär den sedan i bitar. Linda in fudgebitarna i cellofan eller annat papper.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 20 - 25 minuter
Hemlagad fudge kan bli en bra gå-bort-present. Vira in bitarna i papper och lägg dem i en trevlig burk. Det här receptet är tillägnat mina körkompisar i kvartetten Fudge, som tävlar i Karlstad idag ...
Ca 30 bitar
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1½ msk kakao
2 dl vispgrädde
50 g smör eller margarin
2 tsk snabbkaffe
1 msk hett vatten
1 dl skållad, hackad mandel
Blanda socker, vaniljsocker, kakao, grädde och matfett i en kastrull. Låt massan koka tills du kan göra kulprovet (häll kallt vatten i ett glas och droppa i litet av massan, när massan kan formas till en mjuk kula är den klar), ca 20 - 25 minuter. Rör om då och då under kokningen. Blanda ned snabbkaffet upplöst i 1 msk hett vatten. Rör massan kraftigt tills den svalnat och tjocknat.
Blanda ned mandeln och häll upp fudgen i en lätt oljad, fyrkantig form, ca 15 x 20 cm. Låt fudgen stelna och skär den sedan i bitar. Linda in fudgebitarna i cellofan eller annat papper.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 20 - 25 minuter

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar