VINKYCKLING ROSÉ
Vill du bjuda på något smalt till festen är detta en utmärkt rätt. Filéerna kan ersättas av urbenade kycklingdelar.
4 portioner
4 - 6 kycklingfiléer, 500 - 600 g
2 msk olivolja eller matolja
1 msk smör eller margarin
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
! tsk krossad rosépeppar
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
saft av 1 citron
½ dl hackad persilja
Tips:
Vinet kan ersättas av hönsbuljong.
Serveringstips:
Pilaffris smaksatt med paprika och
lättkokta gröna bönor.
Torka kycklingen med hushållspapper. Värm olja och matfett i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna på båda sidor tills de fått färg. Krydda kycklingen med salt, svartpeppar, rosépeppar och vitlök och häll på vin och citronsaft.
Låt kycklingen småputtra på svag värme under lock 10 - 15 minuter. Lägg upp kycklingen på serveringsfat och häll vinskyn över. Strö över persiljan och servera kycklingen.
Tid för tillagning:
Förberedelse 5 minuter
Tid på spisen 20 - 25 minuter
Vill du bjuda på något smalt till festen är detta en utmärkt rätt. Filéerna kan ersättas av urbenade kycklingdelar.
4 portioner
4 - 6 kycklingfiléer, 500 - 600 g
2 msk olivolja eller matolja
1 msk smör eller margarin
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
! tsk krossad rosépeppar
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
saft av 1 citron
½ dl hackad persilja
Tips:
Vinet kan ersättas av hönsbuljong.
Serveringstips:
Pilaffris smaksatt med paprika och
lättkokta gröna bönor.
Torka kycklingen med hushållspapper. Värm olja och matfett i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna på båda sidor tills de fått färg. Krydda kycklingen med salt, svartpeppar, rosépeppar och vitlök och häll på vin och citronsaft.
Låt kycklingen småputtra på svag värme under lock 10 - 15 minuter. Lägg upp kycklingen på serveringsfat och häll vinskyn över. Strö över persiljan och servera kycklingen.
Tid för tillagning:
Förberedelse 5 minuter
Tid på spisen 20 - 25 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar