lördag 10 maj 2014

Varm krabbdip

VARM KRABBDIP

En krämig dipsås med krabbkött smakar fint. Doppa både grönsaker och kex. Det kommer att bli svårt att sluta.

1 sats dip

175 - 200 g krabbkött eller krabbpinnar
200 g philadelphiaost
1 dl vitt vin eller hönsbuljong
1 tsk maizena
2½ dl riven ost
2 msk finhackad dill
1 tsk Worcestershiresås
salt, peppar
paprikapulver

Tips:
Håll krabbdipen varm i en värmetålig
skål över värmeljus. Dipen kan även
serveras kall.

Serveringstips:
Rostat bröd, chips, selleristjälkar,
sockerärter, morotsstavar och cocktail-
tomater till.


Skär krabbkött eller krabbpinnar i bitar. Blanda philadelphiaost, vin eller buljong och maizena i en kastrull. Värm på svag värme tills osten smält och det har tjocknat något. Blanda ned krabbkött, riven ost, dill och Worcestershiresås.

Värm på medelvärme tills det är riktigt varmt och osten har smält. Smaka av med salt och peppar. Strö över litet paprikapulver och servera krabbdipen.

Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 5 - 10 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar