VARDAGSSOPPA
Finns det något godare en kall dag än en rykande het soppa? Den här soppan lagas på potatis och purjolök. Serverar men smörgås med ost och tomat till blir den en bra ensamrätt.
4 portioner
2 purjolökar
4 - 6 potatisar
½ rotselleri, ca 60 g
1 msk smör eller margarin
1 l vatten
1½ dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
3 msk finklippt persilja
3 msk finklippt gräslök
Gott att äta till:
Ostsmörgås. Man kan också lägga
strimlad rökt skinka i soppan.
Tips:
Den här soppan är lättgjord -
laga därför gärna stor sats och
frys ned.
Skölj och ansa purjolökarna och strimla dem fint. Ansa och skala potatisarna och sellerin. Skär allt i tärningar. Fräs purjolöken, potatisen och sellerin i matfettet. Späd med vatten och koka tills allt är genomkokt. Vispa lätt. Späd med mjölken och smaksätt med salt och peppar. Strö över persilja och gräslök och servera.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Finns det något godare en kall dag än en rykande het soppa? Den här soppan lagas på potatis och purjolök. Serverar men smörgås med ost och tomat till blir den en bra ensamrätt.
4 portioner
2 purjolökar
4 - 6 potatisar
½ rotselleri, ca 60 g
1 msk smör eller margarin
1 l vatten
1½ dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
3 msk finklippt persilja
3 msk finklippt gräslök
Gott att äta till:
Ostsmörgås. Man kan också lägga
strimlad rökt skinka i soppan.
Tips:
Den här soppan är lättgjord -
laga därför gärna stor sats och
frys ned.
Skölj och ansa purjolökarna och strimla dem fint. Ansa och skala potatisarna och sellerin. Skär allt i tärningar. Fräs purjolöken, potatisen och sellerin i matfettet. Späd med vatten och koka tills allt är genomkokt. Vispa lätt. Späd med mjölken och smaksätt med salt och peppar. Strö över persilja och gräslök och servera.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar