onsdag 7 maj 2014

Grytstekt nötbringa

GRYTSTEKT NÖTBRINGA

Även av det billigare framdelsköttet från nöt kan man göra goda och omväxlande maträtter. Här har vi valt nötbringa, skurit den i portionsbitar och stekt den i gryta tillsammans med selleri och lök.

4 portioner

Ca 1 kg nötbringa i portionsbitar
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
½ krm chilipeppar
3 - 4 dl buljong
5 gula lökar
1 rotselleri

Gott att äta till:
Kokt potatis och sallad.


Skär av litet av fettet på köttbitarna och låt det smälta i en stekgryta. Bryn köttbitarna runt om i fettet. Salta och krydda och späd med litet av buljongen. Låt köttet eftersteka under lock på svag värme 1½ - 2 timmar tills köttet är mört. Späd några gånger med resten av buljongen.

Skala och skär under tiden löken i klyftor och sellerin i stavar. Låt lök och selleri steka med de sista 20 minuterna.

Tid för tillagning: 1 3/4 - 2 1/4 timme.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar