GRYTSTEKT NÖTBRINGA
Även av det billigare framdelsköttet från nöt kan man göra goda och omväxlande maträtter. Här har vi valt nötbringa, skurit den i portionsbitar och stekt den i gryta tillsammans med selleri och lök.
4 portioner
Ca 1 kg nötbringa i portionsbitar
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
½ krm chilipeppar
3 - 4 dl buljong
5 gula lökar
1 rotselleri
Gott att äta till:
Kokt potatis och sallad.
Skär av litet av fettet på köttbitarna och låt det smälta i en stekgryta. Bryn köttbitarna runt om i fettet. Salta och krydda och späd med litet av buljongen. Låt köttet eftersteka under lock på svag värme 1½ - 2 timmar tills köttet är mört. Späd några gånger med resten av buljongen.
Skala och skär under tiden löken i klyftor och sellerin i stavar. Låt lök och selleri steka med de sista 20 minuterna.
Tid för tillagning: 1 3/4 - 2 1/4 timme.
Även av det billigare framdelsköttet från nöt kan man göra goda och omväxlande maträtter. Här har vi valt nötbringa, skurit den i portionsbitar och stekt den i gryta tillsammans med selleri och lök.
4 portioner
Ca 1 kg nötbringa i portionsbitar
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
½ krm chilipeppar
3 - 4 dl buljong
5 gula lökar
1 rotselleri
Gott att äta till:
Kokt potatis och sallad.
Skär av litet av fettet på köttbitarna och låt det smälta i en stekgryta. Bryn köttbitarna runt om i fettet. Salta och krydda och späd med litet av buljongen. Låt köttet eftersteka under lock på svag värme 1½ - 2 timmar tills köttet är mört. Späd några gånger med resten av buljongen.
Skala och skär under tiden löken i klyftor och sellerin i stavar. Låt lök och selleri steka med de sista 20 minuterna.
Tid för tillagning: 1 3/4 - 2 1/4 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar