onsdag 7 maj 2014

Sommarfisk

SOMMARFISK

Stekt fisk kan varieras på många sätt. Det är gott att servera en grönsaksröra till - det passar bra till fiskens knapriga yta. Rätten får dessutom ett färgrikt och aptitligt utseende.

4 portioner

600 g fiskfiléer, t ex kolja,
torsk eller sej
2 tsk salt
½ tsk vitpeppar
1 ägg
2 - 3 msk ströbröd
1 msk smör eller margarin
1 gul lök
1 burk skivade champinjoner, ca 200 g
4 tomater
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1/4 tsk vipeppar
1 tsk oregano eller basilika
litet cayennepeppar
1½ dl grädde
½ purjolök

Gott att äta till:
Potatis eller ris.

Tips:
Om man inte tycker om rå purjolök
låter man den fräsa med svampen
och tomaterna en stund.


Skär fisken i portionsbitar och krydda med salt och peppar. Vispa upp ägget. Vänd fiskbitarna i ägget och därefter i ströbrödet. Bryn matfettet i en stekpanna och stek fiskbitarna vackert bruna. Ta upp dem och håll dem varma.

Skala och hacka löken. Låt svampen rinna av. Skölj och skär tomaterna i klyftor. Fräs lök, svamp och tomater i litet matfett i en stekpanna. Strö över salt och övriga kryddor. Späd med grädden och låt det hela puttra ett par minuter.

Skölj och ansa purjolöken. Strimla den fint. Lägg upp fisken och grönsaksröran på ett serveringsfat, strö över purjolöken och servera.

Tid för tillagning: Ca 30 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar