SNABBLAGAD FLÄSKKÖTTSGRYTA
En mustig köttgryta är alltid populärt. Men i vardagslag har man oftast inte tid för några långkok. Här är i stället förslag på en snabblagad variant.
4 portioner
500 g benfritt fläskkött av t ex bog
2 stora gula lökar
1 msk smör eller margarin
2 msk tomatpuré
1 msk senap
1 tsk salt
1/4 tsk vitpeppar
1 tsk basilika
2 - 3 dl buljong
2 msk finklippt persilja
Gott att äta till:
Kokt ris och en sallad, t ex av
kinakål och tunna lökringar.
Putsa köttet och skär det i mindre bitar. Skala och hacka lökarna. Bryn matfettet i en stekgryta och bryn kött och lök tillsammans i grytan. Blanda tomatpuré, senap, salt, peppar, basilika och ca 2 dl buljong. Häll detta i grytan.
Låt det hela eftersteka under lock på svag värme 20 - 25 minuter eller tills köttet känns mört. Pröva med en sticka. Späd ev med litet buljong under efterstekningen. Strö över finklippt persilja före serveringen.
Tid för tillagning: Ca 35 minuter.
En mustig köttgryta är alltid populärt. Men i vardagslag har man oftast inte tid för några långkok. Här är i stället förslag på en snabblagad variant.
4 portioner
500 g benfritt fläskkött av t ex bog
2 stora gula lökar
1 msk smör eller margarin
2 msk tomatpuré
1 msk senap
1 tsk salt
1/4 tsk vitpeppar
1 tsk basilika
2 - 3 dl buljong
2 msk finklippt persilja
Gott att äta till:
Kokt ris och en sallad, t ex av
kinakål och tunna lökringar.
Putsa köttet och skär det i mindre bitar. Skala och hacka lökarna. Bryn matfettet i en stekgryta och bryn kött och lök tillsammans i grytan. Blanda tomatpuré, senap, salt, peppar, basilika och ca 2 dl buljong. Häll detta i grytan.
Låt det hela eftersteka under lock på svag värme 20 - 25 minuter eller tills köttet känns mört. Pröva med en sticka. Späd ev med litet buljong under efterstekningen. Strö över finklippt persilja före serveringen.
Tid för tillagning: Ca 35 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar