UNGERSK GRYTA MED SURKÅL
Annorlunda mat längtar vi efter ibland. Denna ungerska gryträtt med surkål kan vi verkligen rekommendera.
6 portioner
Ca 700 g benfritt fläskkött av bog
2 stora gula lökar
2 msk smör eller margarin
½ msk curry
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
3 dl buljong
2 msk tomatpuré
2 wienerkorvar
1 burk surkål, 400 g
1½ - 2 msk potatismjöl
1 dl grädde
Gott att äta till:
Rågbröd.
Skär köttet i mindre bitar. Skala och skiva löken. Bryn matfettet i en stekgryta och tillsätt curryn. Fräs kött och lök tillsammans och krydda med salt och peppar. Späd med buljong och tillsätt tomatpuré. Efterstek under lock på svag värme tills köttet känns mört, 45 - 55 minuter.
Skär korvarna i bitar. Lägg korv och surkål i grytan och låt koka med de sista 15 minuterna. Rör ut potatismjölet i grädden. Tillsätt redningen under omrörning och låt det hela sedan koka upp.
Tid för tillagning: Ca 1½ timme.
Annorlunda mat längtar vi efter ibland. Denna ungerska gryträtt med surkål kan vi verkligen rekommendera.
6 portioner
Ca 700 g benfritt fläskkött av bog
2 stora gula lökar
2 msk smör eller margarin
½ msk curry
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
3 dl buljong
2 msk tomatpuré
2 wienerkorvar
1 burk surkål, 400 g
1½ - 2 msk potatismjöl
1 dl grädde
Gott att äta till:
Rågbröd.
Skär köttet i mindre bitar. Skala och skiva löken. Bryn matfettet i en stekgryta och tillsätt curryn. Fräs kött och lök tillsammans och krydda med salt och peppar. Späd med buljong och tillsätt tomatpuré. Efterstek under lock på svag värme tills köttet känns mört, 45 - 55 minuter.
Skär korvarna i bitar. Lägg korv och surkål i grytan och låt koka med de sista 15 minuterna. Rör ut potatismjölet i grädden. Tillsätt redningen under omrörning och låt det hela sedan koka upp.
Tid för tillagning: Ca 1½ timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar