BRYSSELKARRÉ
Lätt inspirerade av ett belgiskt recept på köttgryta stekte vi den här karrén, som vi sedan serverade med brysselkål till. Vad annars?
4 portioner
1 kg färsk benfri fläskkarré
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm vitlökspulver
2 msk smör eller margarin
2 gula lökarén
3 dl öl
600 g färsk brysselkål
eller 2 pkt djupfryst à ca 200 g
salt
Sås:
3 dl steksky
1½ tsk arrowrot
salt, peppar
Gott att servera till:
Kokt potatis och brysselkål.
Skölj och torka köttet. Blanda kryddorna och gnid in köttet väl med dem. Fräs matfettet i en stekgryta och bryn karrén fint runt om. Lägg skuren lök vid sidan och späd med litet av ölet. Lägg lock på grytan och låt karrén stå på svag värme tills den är genomstekt. Späd med resten av ölet då och då under stekningen.
Ansa den färska brysselkålen och lägg den i kokande lättsaltat vatten. Koka den ca 10 minuter eller tills den är nätt och jämnt mjuk. Eller koka den djupfrysta brysselkålen enligt anvisningarna på förpackningen.
Ta upp köttet och lägg det på varmt serveringsfat. Sila upp 3 dl steksky. Red skyn med arrowroten utrörd i litet kallt vatten. Låt koka några minuter och smaka av med kryddorna. Lägg upp brysselkålen vid sidan av köttet på serveringsfatet. Servera såsen ur separat skål till.
Tid för tillagning: Ca 1½ timme.
Lätt inspirerade av ett belgiskt recept på köttgryta stekte vi den här karrén, som vi sedan serverade med brysselkål till. Vad annars?
4 portioner
1 kg färsk benfri fläskkarré
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm vitlökspulver
2 msk smör eller margarin
2 gula lökarén
3 dl öl
600 g färsk brysselkål
eller 2 pkt djupfryst à ca 200 g
salt
Sås:
3 dl steksky
1½ tsk arrowrot
salt, peppar
Gott att servera till:
Kokt potatis och brysselkål.
Skölj och torka köttet. Blanda kryddorna och gnid in köttet väl med dem. Fräs matfettet i en stekgryta och bryn karrén fint runt om. Lägg skuren lök vid sidan och späd med litet av ölet. Lägg lock på grytan och låt karrén stå på svag värme tills den är genomstekt. Späd med resten av ölet då och då under stekningen.
Ansa den färska brysselkålen och lägg den i kokande lättsaltat vatten. Koka den ca 10 minuter eller tills den är nätt och jämnt mjuk. Eller koka den djupfrysta brysselkålen enligt anvisningarna på förpackningen.
Ta upp köttet och lägg det på varmt serveringsfat. Sila upp 3 dl steksky. Red skyn med arrowroten utrörd i litet kallt vatten. Låt koka några minuter och smaka av med kryddorna. Lägg upp brysselkålen vid sidan av köttet på serveringsfatet. Servera såsen ur separat skål till.
Tid för tillagning: Ca 1½ timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar