torsdag 8 maj 2014

Torskfilé med ädelost

TORSKFILÉ MED ÄDELOST

Här är den traditionella vardagstorsken placerad under festtäcke. Ädelosten och löksaltet ger verkligen god smak. Och ändå är alltsammans så lättlagat!

4 portioner

2 pkt djupfryst torskfilé à ca 400 g
eller motsvarande mängd färsk fisk
smör eller margarin till formen
saft av ½ citron
2 tsk salt
½ tsk vitpeppar
75 g ädelost
2 dl gräddfil
1 krm löksalt
2 msk tomatpuré
litet finklippt gräslök

Gott att äta till:
Kokt potatis eller ris och en sallad.


Tina lätt den djupfrysta fisken eller skölj den färska. Lägg fisken i en smord, ugnssäker form. Pressa över citronsaften och krydda med salt och peppar. Koka fisken i ugn vid 200° ca 15 minuter.

Smula under tiden sönder ädelosten och rör ut den i gräddfilen. Smaksätt med löksalt och tomatpuré. Häll såsen över fisken efter ca 15 minuter. Öka värmen till 225°. Låt det hela stå i ugnen ytterligare ca 10 minuter tills fisken är vit och fast i köttet. Strö över litet finklippt gräslök och servera.

Tid för tillagning: Ca 30 minuter,
varav ca 25 minuter i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar