torsdag 8 maj 2014

Bräserat fläskkött med god kryddning

BRÄSERAT FLÄSKKÖTT MED GOD KRYDDNING

Fläskkött är gott och magert. Det går lätt att variera med både kryddor och grönsaker. Pröva denna snabbgjorda gryta. Den är så enkel att göra att ingen kan misslyckas.

4 portioner

500 g magert benfritt fläskkött
av bog eller skinka
1 msk smör eller margarin
1 - 2 dl torrt vitt vin
½ tsk stött kummin
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta
1 krm svartpeppar
4 tunna skivor citron
2 msk finklippt kryddkrasse
eller persilja

Gott att äta till:
Kokt eller råstekt potatis och en grönsallad.


Skär köttet i tärningar, ca 3 x 3 cm. Bryn tärningarna i matfettet i en stekgryta. Minska värmen och tillsätt vinet och kryddorna. Vitlöksklyftan kan man försiktigt snitta på ett par ställen. Låt det hela sjuda upp och sedan eftersteka på svag värme under lock 15 - 20 minuter eller tills köttet känns riktigt mört.

Lägg i citronskivorna, skurna i mindre bitar, och krassen eller persiljan. Låt det hela sjuda några minuter. Späd ev med mer vin.

Tid för tillagning: Ca 35 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar