SMÖRGÅS MED SKINKA OCH VITKÅL
Den här smörgåsen är både mättande och välsmakande. Vitvinssenapen ger en extra piff.
2 portioner
2½ dl strimlad vitkål
½ dl riven morot
2 msk finskuren salladslök
eller purjolök
2 msk majonnäs
1 tsk vinäger
2 skivor rostat bröd
dijonsenap
majonnäs
salt, peppar
4 skivor mild ost
4 - 8 skivor skinka eller medvurst
Garnering:
ev paprika
Skölj och strimla vitkålen fint. Skala och riv moroten. Skölj, ansa och skär salladslöken eller purjolöken. Blanda vitkål, morot och lök med majonnäs och vinäger i en stor skål.
Rosta brödskivorna och bred dem med senap och majonnäs. Krydda med salt och peppar. Skär osten i skivor. Varva ost, skinka och ost på smörgåsen. Ställ smörgåsarna under grill 2 - 3 minuter eller i 250° övervärme. Toppa med vitkålsblandningen, garnera ev med paprika och servera.
Tid för tillagning: 20 minuter,
varav 2 - 3 minuter under grill.
Den här smörgåsen är både mättande och välsmakande. Vitvinssenapen ger en extra piff.
2 portioner
2½ dl strimlad vitkål
½ dl riven morot
2 msk finskuren salladslök
eller purjolök
2 msk majonnäs
1 tsk vinäger
2 skivor rostat bröd
dijonsenap
majonnäs
salt, peppar
4 skivor mild ost
4 - 8 skivor skinka eller medvurst
Garnering:
ev paprika
Skölj och strimla vitkålen fint. Skala och riv moroten. Skölj, ansa och skär salladslöken eller purjolöken. Blanda vitkål, morot och lök med majonnäs och vinäger i en stor skål.
Rosta brödskivorna och bred dem med senap och majonnäs. Krydda med salt och peppar. Skär osten i skivor. Varva ost, skinka och ost på smörgåsen. Ställ smörgåsarna under grill 2 - 3 minuter eller i 250° övervärme. Toppa med vitkålsblandningen, garnera ev med paprika och servera.
Tid för tillagning: 20 minuter,
varav 2 - 3 minuter under grill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar