TORSK MED DILLGRÄDDE
En lättlagad och enkel fiskrätt som ändå smakar utsökt. Idealisk när du plötsligt får oväntade gäster.
4 portioner
600 g torskfilé
saft av ½ citron
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
3 dl vispgrädde
3/4 fiskbuljongtärning
1 dl hackad dill
Tips:
Dillen kan bytas ut mot gräslök,
persilja eller basilika.
Skölj fiskfiléerna, torka dem och lägg dem i en smord, ugnssäker form. Pressa över citronsaften och låt fisken marineras ca 20 minuter. Strö salt och peppar på fisken.
Värm grädden och lös upp buljongtärningen i den. Blanda ned dillen och smaka av med salt och peppar. Häll detta över fisken. Täck över med aluminiumfolie och koka fisken i mitten av ugnen i 200° ca 20 minuter eller tills fiskköttet är vitt och fast.
Servera fisken.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Marineringstid 20 minuter
Tid i ugnen 20 minuter
En lättlagad och enkel fiskrätt som ändå smakar utsökt. Idealisk när du plötsligt får oväntade gäster.
4 portioner
600 g torskfilé
saft av ½ citron
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
3 dl vispgrädde
3/4 fiskbuljongtärning
1 dl hackad dill
Tips:
Dillen kan bytas ut mot gräslök,
persilja eller basilika.
Skölj fiskfiléerna, torka dem och lägg dem i en smord, ugnssäker form. Pressa över citronsaften och låt fisken marineras ca 20 minuter. Strö salt och peppar på fisken.
Värm grädden och lös upp buljongtärningen i den. Blanda ned dillen och smaka av med salt och peppar. Häll detta över fisken. Täck över med aluminiumfolie och koka fisken i mitten av ugnen i 200° ca 20 minuter eller tills fiskköttet är vitt och fast.
Servera fisken.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Marineringstid 20 minuter
Tid i ugnen 20 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar