PAPRIKAPANNA
Grönsakspanna med läcker paprika. Välj gärna olika färger, det ser dekorativt ut. Baconet kan uteslutas om så önskas. Servera med ris och sallad.
4 portioner
4 tomater
4 stora paprikor
75 g bacon
2 gula lökar
2 msk smör eller margarin
2 msk tomatpuré
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
½ - 1 tsk paprikapulver
2 msk hackad persilja
Tips:
Paprikapannan går bra att frysa.
Serveringstips:
Pannan är god till stekta kotletter,
korv- eller färsrätter eller kassler.
Skär tomaterna i tärningar. Ansa paprikorna och skär dem i strimlor. Skär baconet i bitar, skala och hacka lökarna. Smält matfettet i en stor stekpanna eller kastrull och fräs bacon och lök ca 5 minuter. Blanda ned tomater, paprika, tomatpuré, salt och peppar och låt alltsammans småputtra under lock ca 15 minuter. Rör om då och då.
Tillsätt paprikapulver och smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera paprikapannan.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid på spisen 20 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar