torsdag 15 maj 2014

Kalvfärsrulader

KALVFÄRSRULADER

Här föreslår vi kalvfärsrulader med ostfyllning. Man kan lika gärna variera ruladerna genom att fylla dem med svamp eller hackat kryddgrönt.

4 portioner

3/4 dl ströbröd eller
2 kokta kalla potatisar
1 dl vatten
400 g kalvfärs
1½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl vispgrädde
1 ägg
75 g ost, t ex Crème Château
eller smältost
smör eller margarin till stekning

Sås:
3 dl buljong eller vatten
2 msk vetemjöl
salt
vitpeppar
ev äkta soya


Lägg ströbrödet i vattnet och låt det svälla några minuter (eller mosa potatisen). Blanda färsen med salt, peppar och brödblandning eller mosad potatis. Tillsätt grädde och ägg och bred ut färsen på ett stort, vattensköljt skärbräde till ca 1 cm tjocklek. Skär färsen i fyrkanter, ca 8 x 10 cm. Lägg litet ost på varje bit och rulla ihop.

Bryn ruladerna i matfett i en stekpanna. Låt dem sedan eftersteka några minuter utan spädning. Ta upp ruladerna och håll dem varma.

Vispa ur stekpannan med buljong eller vatten. Red av skyn med mjölet utrört i litet kallt vatten. Låt såsen koka 3 - 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev soya.

Lägg upp ruladerna på serveringsfat och häll såsen över. Servera gärna med kokta grönsaker.


Tid för tillagning: Ca 50 minuter.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar