torsdag 15 maj 2014

Parisersmörgås

PARISERSMÖRGÅS

Parisersmörgås är en verkligt god varm smörgås, som också kan serveras som nattmat. Man kan servera den med stekt ägg eller med rå äggula. Verkligt gott är att strö hyvlad pepparrot runt ägget, det ger en stark, fin smakbrytning.

4 smörgåsar

400 g skrapat eller malet nötkött
3 äggulor
3 tsk kapris
3 tsk finhackad gul lök
salt, vitpeppar
4 skivor vitt formbröd
smör eller margarin
4 ägg
hyvlad eller flisad pepparrot


Blanda samman köttet med gulorna, kapris och lök. Smaksätt färsen med salt och helst nymald vitpeppar. Dela upp köttet i 4 lika stora delar. Forma dem till biffar lika stora som brödet.

Bryn brödet snabbt på ena sidan i matfettet och vänd det. Lägg färsen på den stekta brödsidan. Bryn först den ostekta sidan av brödet, vänd snabbt och låt färsen komma nedåt i stekpannan. Bryn köttsidan snabbt, bara någon minut. Köttet ska vara rött inuti.

Stek äggen. Lägg upp smörgåsarna på varmt fat och lägg på äggen. Strö över hyvlad eller flisad pepparrot och servera genast.


Tid för tillagning: Ca 15 minuter.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar