BLOMKÅLSSOPPA MED OST
Genom att man tillsätter ost blir detta en kraftig och god soppa. Serverad med bröd blir den en mättande ensamrätt. Man kan också lägga litet rensade räkor eller musslor i soppan - det ger en fin smakbrytning.
4 portioner
1 blomkålshuvud, 600 - 700 g
vatten
1 msk buljongpulver eller
1 buljongtärning
2 msk vetemjöl
litet kallt vatten
1 äggula
1 dl grädde
2½ dl riven ost
ev 1 tsk salt
finklippt persilja
Gott att äta till:
Små smörgåsar med smörsidorna
doppade i hackat kryddgrönt.
Skölj och ansa blomkålshuvudet. Dela det i buketter. Skär stammen i mycket små tärningar. Koka blomkålen knappt mjuk i rikligt med vatten smaksatt med buljongpulver eller -tärning.
Ta upp blomkålen med hålslev och sila upp ca 1 liter av blomkålsspadet. Rör ut vetemjölet i litet kallt vatten, vispa ned redningen i spadet och låt det koka 3 - 5 minuter. Vispa samman äggula, grädde och ost i en soppterrin. Häll över den heta soppan och vispa kraftigt. Smaksätt med salt om så behövs. Lägg i blomkålsbitarna och strö över persilja.
Tid för tillagning: Ca 25 minuter.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar