KÖTTSÅS PÅ HJÄRTA
Vill man laga billig mat kan man med fördel välja hjärta eller annan innanmat. Hjärta kan man t ex mala och använda som färs till köttsås. Grön paprika ger smak och vitaminer.
4 portioner
300 g hjärta
3 stora morötter
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
4 dl vatten eller buljong
1 tsk salt
1 krm paprikapulver
1 grön paprika
Gott att äta till:
Kokt ris, pasta eller potatis.
Skölj hjärtat ordentligt i kallt vatten och mal det i köttkvarn 2 - 3 gånger. Skala morötter och lök. Skär dem i fina strimlor. Bryn det malda köttet i litet matfett i en stekpanna. Tillsätt morot och lök och låt detta fräsa med en stund.
Blanda mjölet med vatten eller buljong. Häll detta i stekpannan under omrörning. Krydda med salt och paprikapulver. Låt såsen sakta sjuda ca 20 minuter på svag värme. Skölj och strimla paprikan. Strö den över rätten eller servera den till.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar